Assortiment

Wij kweken ongeveer 200 verschillende soorten planten, van Acer tot Zelkova, van een gekronkelde Corylus tot een kaarsrechte Carpinus en van een fijn vertakte Syringa tot de dikke takken van een Catalpa. Van alle soorten hebben we moederplanten staan op onze kwekerij. Hierdoor zijn we elk jaar voorzien van eigen, soortechte griffels. Zie de assortimentslijst voor alle soorten die we kweken.

Eenjarig vollegronds
plantgoed

Vanaf maart poten wij onze entlingen en stekken uit op onze vollegrondspercelen. Na een groeiseizoen rooien we alles vanaf november op. De wortels worden uitgeschud, zodat aanwezige onkruidzaden achterblijven op het land. De planten worden vervolgens gesorteerd en per 10 of 25 gebost. Het uitleveren van eenjarig vollegronds plantgoed doen we bij voorkeur in houten palletboxen.

Zomerentlingen

In de zomer vermeerderen we in onze kas en folietunnels. Acer palmatum, Acer campestre, Quercus palustris en Viburnum zijn bij ons in veel verschillende variëteiten te koop. Zomerentlingen leveren we in november uit. De planten zijn dan vergroeid en vrij van wilde takken uit de onderstam, zodat deze direct klaar zijn om op te potten/poten of te overwinteren.

Winterentlingen in biopot

Winterentlingen kweken we op een verteerbare biopot. Na het enten in de wintermaanden, trekken we de planten in het voorjaar aan in onze folietunnels, zodat de plant een aantal stevige takken heeft. De planten leveren wij zo uit, dat deze direct bij de klant verwerkt kunnen worden op de pot- of pootmachine. Uiteraard zijn de planten vrij van wilde takken uit de onderstam.